Maria Agnes

Vieta tikriems gurmanams, labai tinkama (tingių nerangių narų) akiračio praplėtimui. Speleolgai nesuprastų, kame čia visas ypatingumas, jų matais ten vos ne dvipusį geležinkelį nustiesti galima, bet naras su standartiniais 2×12 suporintais balionais turi šiek tiek paplušėti, kad pasiektų nėrimo vietą.

Iššūkiai prasideda patekimu vidun ir toliau tęsiasi mažais navigaciniai galvosūkiais. Kalbant paprasčiau – reikia žinoti, kur eiti. Labai daug ir smulkiai papasakoti nesinoti, bet ne todėl, kad tai būtų paslaptis. Tiesiog nesinori sugadinti pusės nuotykio tiems, su kuriais grįšime čia. Jei ketinate vykti savarankiškai, parašykite, papasakosime kur ir kaip eiti atsidūrus po žeme.

Nėrimas pačioje kasykloje labai specifinis – jį sėkmingai galima atlikti be lastų (pull and glide). Maksimalus gylis ~ 11 metų, vienintelis realiai praneriamas aukštas ~ 6,5 m ir tik į 1 pusę ir atgal. Gana naudingas ir įdomus lenkų projektas, dokumentuojant visą povandeninę dalį fotogrametrijos (photogrammetry) būdu. Tarp jų nuorodų yra ir sukompiliuotas virtualus nėrimas.

3D vizualizacija puiki, bet regint tas skyles gyvai, minčių pro jas lįsti nekyla ne tik su backmount sistema, bet ir su side mount. Nėrimas užtrunka 5 – 10 minučių ir netgi labai nerekomenduojamas turintiems bent menkiausią klaustrofobiją. Neria vienas naras vienu metu, daugiau ten netelpa.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024

Theme by Anders Norén